Ile dobrych rzeczy można byłoby zrobić dla innych? Nie każdy ma możliwość poświęcania czasu codziennie, ale nie taka też jest idea. Często wystarczy chociaż godzina w tygodniu – to są cztery godziny w miesiącu, niewiele ponad dwa dni w roku. Nie trzeba też być milionerem, żeby pomagać, najbardziej wartościowym co możemy dać innym jest to co niematerialne – nasza troska, chęć wysłuchania, dzielenie się doświadczeniem. Zwykła rozmowa z życzliwym człowiekiem jest najlepszym panaceum na problemy. Z trudnych doświadczeń innych ludzi oraz tego, że wyszli z nich zwycięsko, czerpiemy przecież nadzieję i siłę do walki.

Nasza moc jest w tym, żeby nie żyć tylko dla siebie, żeby pamiętać o słabych i pokrzywdzonych, nie odwracać się od ludzkiego nieszczęścia. Codziennie też być wdzięcznym za to, że nas ono nie dotyka i że mamy siłę, żeby pomagać. Dlatego zostań Wolontariuszem Fundacji Kobiet i zacznij dawać siebie innym!

Dlaczego warto?

Razem pomagamy innym

Najcenniejszym co możesz ofiarować innym jest twój czas

Tworzymy zgrany Zespół

Łączymy się w pomaganiu innym i daje nam to dużo radości!

Wymieniamy się doświadczeniami

Z doświadczeń innych i tego, że dali radę czerpiemy nadzieję i siłę do walki.

Networking

Pomagamy sobie także poza Fundacją, tworzymy sieć wsparcia i integrujemy środowiska kobiece.

Zgłoś się!

Każdy ma coś, czym może się podzielić z innymi. Najcenniejszym co możesz ofiarować innym jest twój czas. Zostań wolontariuszem naszej fundacji!

Możesz nam pomóc także finansowo – dane do wpłat znajdziesz tutaj.